Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 26 червня 2014 р. № 311/021/106-14

Щодо назви професії «Стажист нотаріуса»

Департамент ринку праці та зайнятості Міністерства соціальної політики України розглянув лист <…>, що надійшов до Мінсоцполітики та повідомляє.

Відповідно до пункту 2.14 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України і Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.1993 № 58 (із змінами), записи в трудову книжку про професійну назву роботи, (професії, посади), на яку прийнятий працівник, виконуються відповідно до професійних назв робіт, зазначених у Національному класифікаторі України ДК 003:2010 «Класифікатор професій» (далі — Класифікатор професій), затвердженому наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327.

У Класифікаторі професій міститься професійна назва роботи «Нотаріус» (код 2429), яка належить до розділу «Професіонали».

У Додатку В Класифікатора професій визначено перелік похідних слів до професійних назв робіт (професій), зокрема слово «стажист». Похідні слова до професійних назв робіт, відповідно до примітки 1 зазначеного Додатку, можуть застосовуватися за умови збереження галузевої та функціональної належності, кваліфікаційних вимог, виключення дублювання, збереження коду новоутвореної професії.

У разі проходження стажування, похідне слово «стажист» застосовується до професійних назв робіт розділу «Професіонали» зі збереженням коду базової професійної назви роботи.

Враховуючи вищезазначене, від назви професії «Нотаріус» з кодом 2429 може бути утворена похідна назва професії «Стажист нотаріуса» з тим же кодом.


Заступник директора
Департаменту ринку праці
та зайнятості — начальник відділу
координації реалізації політики зайнятості



Р. ВАСИЛЬЄВ

Переглядів: 4231

Дата оновлення: 30.07.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com