Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

ЛИСТ

від 31 серпня 2006 р. № 01-16-1788

Щодо видачі довідок про тимчасову непрацездатність та про порядок проведення нарахування і виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності по цих довідках

У зв’язку з чисельними зверненнями від виконавчих дирекцій відділень Фонду, профспілкових об’єднань, страхувальників та застрахованих осіб щодо видачі довідок про тимчасову непрацездатність та про порядок проведення нарахування і виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності по цих довідках, повідомляємо.

Відповідно до пункту 1 статті 51 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, тому запропонована МОЗ довідка про тимчасову непрацездатність не є підставою для розрахунку страхувальником розміру допомоги та надання її за рахунок коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування. Надання допомоги по тимчасовій непрацездатності можливо лише після обміну довідок на листки непрацездатності встановленого зразка.

З метою забезпечення права застрахованих осіб на своєчасне отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах Виконавчою дирекцією Фонду було надіслано листи до Кабінету Міністрів України, Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Федерації профспілок та Федерації роботодавців України щодо прискорення вирішення питання друку бланків листків непрацездатності та недопущення у подальшому ситуації з їх відсутністю у лікувально-профілактичних закладах.


Директор  С. САНЧЕНКО 

Переглядів: 4120

Дата оновлення: 08.07.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com