Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

ЛИСТ

від 21 січня 2015 р. № 2.4-17-119

Щодо накладення адміністративних штрафів

З 1 січня 2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалiзацiї фонду оплати працi» вiд 28 грудня 2014 року № 77 (далi — Закон № 77), яким викладено Закон України вiд 23 вересня 1999 року № 1105 у новiй редакцiї. Пунктом 6 Прикiнцевих та перехiдних положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне соцiальне страхування» вiд 23 вересня 1999 року № 1105 (далi — Закон № 1105) визначено, що до завершення заходiв, пов’язаних з утворенням Фонду соцiального страхування України та його робочих органiв, виконання функцiй та завдань, передбачених цим Законом, забезпечують у межах компетенцiї вiдповiднi виконавчi дирекцiї та їх робочi органи Фонду соцiального страхування вiд нещасних випадкiв на виробництвi та професiйних захворювань України та Фонду соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi при цьому пунктом 9 чiтко визначено, що нормативно-правовi та розпорядчi акти Фонду соцiального страхування вiд нещасних випадкiв на виробництвi та професiйних захворювань України та Фонду соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi дiють до затвердження вiдповiдних рiшень Фондом.

Отже, органи Фонду соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi на даний час дiють в межах Закону № 1105 та на пiдставi чинних нормативно-правових актiв Фонду соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi.

У зв’язку з чисельними зверненнями робочих органiв Фонду соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi з приводу накладення адмiнiстративних штрафiв за несвоєчасне подання або неподання встановленої звiтностi, подання недостовiрної звiтностi щодо використання страхових коштiв повiдомляємо, що у вiдповiдностi до статтi 8 Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення особа, яка вчинила адмiнiстративне правопорушення, пiдлягає вiдповiдальностi на пiдставi закону, що дiє пiд час i за мiсцем вчинення правопорушення.

Закони, якi пом’якшують або скасовують вiдповiдальнiсть за адмiнiстративнi правопорушення, мають зворотну силу, тобто поширюються i на правопорушення, вчиненi до видання цих законiв. Закони, якi встановлюють або посилюють вiдповiдальнiсть за адмiнiстративнi правопорушення, зворотної сили не мають.

Провадження в справах про адмiнiстративнi правопорушення ведеться на пiдставi закону, що дiє пiд час i за мiсцем розгляду справи про правопорушення.

Так, на даний час у вiдповiдностi до стаття 24411 Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення органи Фонду соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi розглядають справи про адмiнiстративнi правопорушення, пов’язанi з порушенням законодавства про загальнообов’язкове державне соцiальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатностi та витратами, зумовленими похованням (стаття 1655).

Вiд iменi Фонду соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi розглядати справи про адмiнiстративнi правопорушення i накладати адмiнiстративнi стягнення мають право керiвник виконавчої дирекцiї Фонду, його заступники, керiвники виконавчих дирекцiй вiддiлень Фонду в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi i Севастополi та їх заступники, керiвники районних, мiжрайонних, мiських, районних у мiстах виконавчих дирекцiй вiддiлень Фонду. Згiдно Закону № 77 з 1 квiтня 2015 року зазначена стаття буде виключена.

Отже, на даний час робочi органи Фонду соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi мають право розглядати справи про адмiнiстративнi правопорушення в рамках Закону № 1105 вiд iменi Фонду соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi та застосовувати адмiнiстративнi штрафи за несвоєчасне подання або неподання встановленої звiтностi, подання недостовiрної звiтностi щодо використання страхових коштiв на пiдставi чинних норм Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення.


В. о. директора Т. А. НАГОРНА

Переглядів: 4348

Дата оновлення: 26.01.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com