Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 12 лютого 2014 р. № 5.5/1159

Щодо оплати праці тренерів

Розглянувши <…> звернення <…> повідомляємо.

1. Здійснення оплати праці тренера-викладача, який працює за сумісництвом.

Умовами оплати плати праці, затвердженими наказом Мінсім’ямолодьспорту від 23 вересня 2005 року № 2097 «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту», зареєстрованим у Мін’юсті 20 жовтня 2005 року за № 1236/11516 (далі — наказ № 2097), визначено дві форми оплати праці:

а) за кількістю годин навчально-тренувальної роботи на тиждень;

б) розмірами нормативів за підготовку одного вихованця, (учня-спортсмена).

Згідно із пунктом 6.2 додатка 6 наказу № 2097 місячна заробітна плата, виходячи з нормативів, установлюється тільки штатним тренерам-викладачам.

Тобто умови оплати праці тренерам-сумісникам установлюються за погодинною формою оплати праці згідно зі схемою тарифних розрядів посад тренерів-викладачів (додаток 6 та додаток 20 до наказу № 2097).

Згідно з пунктом 2 додатка 6 наказу № 2097 місячні ставки заробітної плати тренерів-викладачів встановлюються за 24 академічні години безпосередньо навчально-тренувальної роботи на тиждень (4 академічні години на день при 6 денному режимі робити).

Згідно з пунктом 7 додатка 6 до наказу № 2097 місячна заробітна плата встановлюється при тарифікації тренерів-викладачів щорічно на початку навчального року і виплачується щомісяця незалежно від кількості тижнів і робочих днів у різні місяці року.

Місячну заробітну плату при погодинній оплаті праці тренерів-викладачів, у тому числі тих, хто працює за сумісництвом, нараховують згідно з тарифікацією (додаток 20 наказу № 2097) на фактичний обсяг навчально-тренувальної роботи за тиждень (фактичне навантаження на тиждень — наприклад 12, 18, 20, 24, 36, 48 годин) шляхом множення ставки заробітної плати з урахуванням підвищень, доплат і надбавок, тощо і діленням цього добутку на встановлену норму годин (24 години на тиждень).

Водночас слід зазначити, що на осіб, які працюють за сумісництвом, розповсюджуються вимоги, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 3 квітня 1993 р. № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій». Зокрема, загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом року не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу.

Отже, враховуючи, що норма годин на одну тарифну ставку тренера-викладача спортивної школи складає 24 академічні години на тиждень, тренер-викладач, який працює за сумісництвом, може працювати з тижневим навантаженням не більше 12 годин.

2. Тренер-викладач здійснює навчально-тренувальну роботу згідно з нормами навчально-тренувальної роботи на етапах підготовки, затверджених Порядком наповнюваності груп відділень з видів спорту і тижневого режиму навчально-тренувальної роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, затвердженим наказом Мінсім’їмолодьспорту від 18 травня 2009 року № 1624, зареєстрованим в Мін’юсті 25 серпня 2009 року за № 797/16813.

Режим роботи тренера-викладача визначається розкладом занять, виходячи із загального обсягу навчально-тренувальної роботи на тиждень, і така робота не вважається роботою на умовах неповного робочого дня, оскільки тренером-викладачем виконується навчально-тренувальна робота згідно з нормами і загальним обсягом тижневого навантаження.

3. Єдиної встановленої форми журналу обліку робочого часу тренера-викладача немає. Разом з тим журнал є документом обліку, який ведеться тренером-викладачем на кожну групу і дозволяє систематизувати виконання планів тренувань шляхом кількісного обліку виконаного навантаження, інших показників. В журналі повинні відображатися облік відвідування вихованцями тренувальних занять та обсяги навантаження — тривалість годин, у тому числі за розділами підготовки тощо. Для цього відображаються поточний облік виконаного тренувального навантаження по дням місяця і сумарний за місяць (на 12 місяців). Окремим розділом у журналі може бути план річного циклу підготовки (включає розділи навчальної програми: теорія (години), практика (години)) для кожної групи, з якою проводить навчально-тренувальну роботу тренер-викладач.

Журнал складається з основних розділів:

1. Розклад занять;

2. Загальні відомості на вихованців;

3. Річний план роботи на навчальний рік;

4. Облік відвідування тренувальних занять та обсяги навантаження;

5. Облік спортивних результатів;

6. Облік спортивних заходів;

7. Реєстрація травм і захворювань спортсменів;

8. Підсумки роботи за навчальний рік

9. Відмітка про перевірку навчально-тренувального заняття.

Графа для відображення запланованого проведення занять не потрібна.

Графи «план» та «виконання» відносяться до документа як «індивідуальний план підготовки спортсмена», де враховуються основні показники тренувального процесу і здійснюється аналіз його виконання. Такі плани ведуться на кожного спортсмена, який тренується на етапах (групах) підготовки до вищих досягнень та спеціальної базової підготовки.


Заступник Міністра В. СИСЮК

Переглядів: 6715

Дата оновлення: 16.06.2014

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com