Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 23 серпня 2013 р. № 672/021/106-13

Щодо стажування та реєстрації особи безробітною

Департамент праці та зайнятості Міністерства соціальної політики розглянув питання <…> та в межах компетенції інформує.

1. Щодо внесення змін до індивідуальної програми стажування

Стажування студентів, учнів вищих та професійно-технічних навчальних закладів є дієвою формою підвищення їх професійного рівня, створює умови для професійної адаптації та здобуття ними досвіду практичної роботи. Крім того, стажування надає студентам та учням можливість проявити себе у потенційного роботодавця, відкрити трудову книжку, а роботодавцям — можливість підготувати кадровий резерв належного рівня професійної кваліфікації.

Стажування здійснюється за індивідуальною програмою, яка розробляється керівником стажування разом із стажистом та затверджується керівником підприємства. Ефективність роботи наставника безпосередньо пов’язана з тим, наскільки правильно побудована система взаємозв’язків між ним та його підопічним. Регулярний зворотній зв’язок допомагає керівнику стажування та стажисту більш чітко та об’єктивно оцінити результати своєї роботи, а при необхідності — вчасно виправити помилки або внести корективи у програму стажування — доповнити її (з метою засвоєння стажистом нових знань, оволодіння новими видами професійних робіт і т. ін.) або скоротити програму стажування з урахуванням наявних знань, умінь і навичок стажиста.

У разі, якщо зміни у програмі стажування стосуються положень договору (наприклад, строки, режим стажування або місце проходження стажування і т. ін.), то в установленому порядку мають бути внесені зміни до договору про стажування (шляхом укладення додаткового договору) та відповідні зміни до наказу про стажування та програми стажування (затверджується керівником підприємства).

2. Щодо підстав для припинення реєстрації безробітного в територіальному органі Державної служби зайнятості України

Порядком реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 р. № 198, передбачено вичерпний перелік підстав для припинення реєстрації безробітного в територіальному органі Державної служби зайнятості України, до яких не належить укладення безробітним договору про надання майна в оренду.


Заступник директора Департаменту

О. ПРУТЕНКО


Переглядів: 6851

Дата оновлення: 05.12.2013

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com